Необходими продукти:
3 – 4 розички карфиол
Малка скилидка чесън
Малко резенче джинджифил /може и без него, за който не обича/
Малък резен лук
Много малко настърган морков
Щепа грах замразен /100 г/, ако е от консерва малко по – малко
2 с.л. царевица /40 г/
куркума, сол, черен пипер
Парче кашкавал /60 г/
Може соев сос, сух чесън, шарена сол
1 непълна ч.л. зехтин /2 г/
Начин на приготвяне:
В булет или чопър слагаме розичките карфиол и завъртаме, докато стане на малки трохички или с големината на оризови зрънца. В загрят, незалепващ тиган, сипваме нарязаните на ситно чесън, лук, джинджифил, морков и мааалко водичка. Съвсем за кратко задушаваме и добавяме карфиолените зрънца, граха и царевицата. Овкусяваме с подправките и оставяме още за малко на котлона. Накрая добавяме зехтина и кашкавала Можете едно две черита да си сложите – не ги броим 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Много е вкусно нашето ризото и е за два блока протеини /кашкавала/, въглехидрати /царевицата и граха/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря. Ще ви изненада с вкус и ситост. Да ни е вкусно :* :* :*