- 2 по-големи обелени картофа (200 г)
- 1 опаковка извара (мека извара, в кутийка като майонеза, от Лидл или нискомаслено цедено мляко – 224 г)
- Подправки – по желание – чесън на прах, сол, копър
- 1 с.л. зехтин
Как да приготвите това?
Белите картофите и ги нарязвате на много тънко, след това в купа ги обърквате със сол, копър и зехтин, подреждате ги в голяма тава едни до друг или леко „защипани“ и печете на 200 градуса до готовност. Всички фурни са различни и всеки ги предпочита по различен начин, един по-препечени, друг по-малко.
За соса: Изварата се разбърква добре с всички подправки по желание; ако е друг вид извара и е много гъста, може да добавите малко кисело мляко.
За тези, които искат да знаят повече – това са 4 блока – П,В,М. Протеинът е изварата, въглехидратите са картофите и мазнините са от зехтина. Може да ги разделите на 2 и едната половина да бъде едно малко хранене, а другата – другото ви малко хранене.