Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Касапски сарми с картофена салата

Назад

Необходими продукти:

700 г крехко свинско месо - 20 БП

280 г телешка наденица - 10 БП

700 г кисело зеле - 7 БВ

1075 г картофи - 21,5 БВ

120 г лук - 1 БВ

30 г морков - 0,25 БВ

70 г червена чушка - 0,25 БВ

5 ч.л. зехтин - 15 БМ

сол, къри, оцет, магданоз

Начин на приготвяне:

Месото и наденицата се нарязват на парчета, а половината лук, морковът и чушката на ситно. Добавя се малко сол, защото наденицата и зелето са солени. Подправя се с къри. Всичко се обърква и с тази плънка се пълнят сармите. Подреждат се в глинен гювеч и се захлупват с чиния. Заливат се с 1 чаша вода и се слагат да се пекат в студена фурна. Първите 1,30 часа се пекат на 200 градуса и после се намаля на 150 и се пекат още 1 час. През това време се сваряват картофите, от които с останалия лук, оцет, зехтина и магданоз се прави картофена салата.

За тези, които искат да знаят повече:

Тези невероятни сарми са за 30 блока протеини /свинско месо, наденица/, въглехидрати /зеле, картофи, зеленчуци/ и мазнини /зехтин. намален заради мазнината в наденицата и месото/

ЗАБЕЛЕЖКА: Количеството е за 10 порции. Можете да промените според нуждите си. Картофената салата е примерна гарнитура към сармите, можете да замените с друг въглехидрат, като спазите броя блокове.

Как можете да си ги хапнете:

При мен излязоха 30 сарми, които разпределих в 10 порции по 3 бр. Разпределих и картофите по равно.

 

Да ни е вкусно! Благодарим на 

 

 

за чудната рецепта и снимки.

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!