-
Необходими продукти:
Телешка или смес кайма с малко мазнина /126 г/
Нахут от буркан /80 г/
1-2 с.л. лютеница /50 г/
малко лук или праз /може и без тях /
подправки на вкус – сух чесън, шарена сол
половин краставица
6 маслинки
Начин на приготвяне:
От каймата си правим кюфтенце, което изпичам на скара, фурна или сух тиган. От нахута, лютеницата и подправките си правим салатката, добавяме маслинките и нарязваме краставичката. Хапваме с удоволствие и наслада 😉 🙂 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме си чинийка за 3 блока протеини /месото/, 3 блока мазнини /маслините/, и 3 блока въглехидрати /нахута/.
А тази чинийка си е направила за обяд Мария Енева. Благодарим за снимката и идеята :*