Необходими продукти за ястието:
- Киноа и елда около 65г сурови и 130-140г сварени
- 2 тиквички – около 480 г
- 1 глава стар лук 120г
- 1 среден морков /може и без него/ 130г
- 1 консерва с белени домати – моята е 330г
- Може да сложите и малко гъби без да ги теглите, аз просто нямах в момента
- 3 ч.л. мазнина и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвате тиквичките на кубчета, лука и морковите – на чопъра или на много ситно.
Слагате всичко, без доматите, в много малка тавичка /моята е 1 педя/ с 200-250 мл вода в загрята фурна на 180 градуса.
След като водата почти е извряла, добавяте консервата с домати и подправките, разбърквате добре и още за малко връщате във фурната да се посгъсти.
Как да разпределите ястието в чинията: Цялото ядене го разделяте на 3 и за голямо хранене може да си хапвате 1 част, като задължително добавяте протеин, ето вариантите, аз в случая съм добавила:
- 42 г сирене + 42 г кашкавал /двете общо – големината на вашата длан/
Може и други варианти:
- 1 кутийка Котидж сирене /за точните – 168 г/
- пилешко месо – големината на вашата длан /84 г/
- хубава шунка – големината на вашата длан /126 г/
За тези, които искат да знаят повече: Цялото ястие е около 9 блока В,М, после го разделяме на 3 и става около 3 блока за 1 ядене. След което му добавяме по още 3 блока протеини, като избирате един от тези варианти. Въглехидратите в това ястие са киноата, елдата, зеленчуците, мазнините са мазнината, която сте добавили /зехти, олио или друго/, протеините са тези 4 варианта.