Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Кралски обяд/вечеря с много вино ;)

Назад

Необходими продукти:

Едно голямо парче прясна сьомга / 130-140 г /

10-тина аспержи / 100 г /, ако нямате или не обичате, може да ги пропуснете и да увеличите с още една чашка виното или да добавите 100 г плод  ;) 

3-4 броколчета

3-4 карфиолчета

4, 5  черита

шепа пресен спанак

краставичка

куркума, черен пипер, сух чесън, сол, зехтин, лимон

две чаши бяло вино / 240г /

Начин на приготвяне:

Можете да изпечете сьомгата на фурна или на скара / както е в случая / и повечето вече е свършено. Остават зеленчуците. Тях ги сваряваме на пара, само карфиолчето го овкусяваме с подправки и куркума и запичаме във фурната. Салатката приготвяме със спанака, краставичката и черитата и овкусяваме с 1 ч.л. зехтин, сол и лимон.  и това е :)

За да не печете толкова малко карфиол във фурната, си направете повече за три или 4 порции например.

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна и пре кусна чиния е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от рибата, мазнините са от зехтина в салатата, а въглехидратите са от аспержите и виното, ммм! 

Съвет: Можете да намалите виното с една чаша / аз няма да го направя, хихи ;) / и да си добавите десерт – 100 г портокал, мандаринка, ябълка или круша.

Да ви е вкусно :*