Необходими продукти:
Едно голямо парче прясна сьомга / 126 г /
10-тина аспержи / 110 г /, ако нямате или не обичате, може да ги пропуснете и да увеличите с още една чашка виното или да добавите 100 г плод 😉
3-4 броколчета
3-4 карфиолчета
4, 5 черита
шепа пресен спанак
краставичка
куркума, черен пипер, сух чесън, сол, зехтин, лимон
две чаши бяло вино / 180г /
Начин на приготвяне:
Можете да изпечете сьомгата на фурна или на скара / както е в случая / и повечето вече е свършено. Остават зеленчуците. Тях ги сваряваме на пара, само карфиолчето го овкусяваме с подправки и куркума и запичаме във фурната. Салатката приготвяме със спанака, краставичката и черитата и овкусяваме с 1 ч.л. зехтин, сол и лимон. и това е 🙂
За да не печете толкова малко карфиол във фурната, си направете повече за три или 4 порции например.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна и пре кусна чиния е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от рибата, мазнините са от зехтина в салатата, а въглехидратите са от аспержите и виното, ммм!
Чак от Лондон идва тази Кинг сайз рецепта! Благодарим, Ваня Делякова :*
Съвет: Можете да намалите виното с една чаша / аз няма да го направя, хихи 😉 / и да си добавите десерт – 100 г портокал, мандаринка, ябълка или круша.
Да ви е вкусно :*