Необходими продукти:
420 г свинско крехко месо (чисто без мазнина)
180 г гъби печурки
21 г брашно
120 г ориз басмати /може и друг/
4 ч.л. зехтин
сол, черен пипер, къри, чесън на прах, магданоз
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки, покрива се с вода и се слага да се вари на умерен котлон. Добавят се нарязаните на филийки гъби. Добавят се солта, черният пипер, къри и чесън на прах. Задушава се докато месото се свари и стане крехко. Брашното се разтваря в малко вода и се добавя в ястието. Вари се още 5 минути докато ястието се сгъсти. Ако е необходимо, се добавя още малко вода до желаната гъстота на соса. Оризът се сварява в подсолена вода. Когато е готов, се изцежда. Ястието се разделя в 4 чинии и се гарнира с разпределения по равно ориз. Поръсва се със ситно нарязания магданоз.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна гозба е за 12 блока протеини /месо/, въглехидрати /гъби, брашно, ориз/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си ги хапнете:
Разделя се на 4 порции по 3 цели блока.
Да ни е вкусно! Благодарим на Вкусна Зона за чудната рецепта и снимки.