-
Необходими продукти:
Две средно големи тиквички /480 г/
Два моркова /130 г/
резен лук /60г/
малко парченце краве масло /9 г/
малко кокосово мляко прозрачната част/50 мл/
За поръсване – скилидка пресен чесън, щипка печени тиквени семки, настъргано синьо сирене. Тези са по желание.
Начин на приготвяне:
Нарязваме си зеленчуците на едро и заливаме с вода, но не да покрива напълно продуктите. Добавяме сол и варим до омекване и пълно сваряване на зеленчуците. След това пасираме не гореща, но и да не е изстинала напълно.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата крем супичка е за три блока и половина въглехидрати само и мазнини, тоест трябва да я балансираме като я хапваме.
Как можете да си я хапвате:
Ако я разделите на 4, във всяка част ще имате малко повече над 1 БВ. Една такава супичка можете да хапнете с крутони от 1 препечена филийка хляб Бонус или Вита + средно голямо парче сирене /90 г/ и малък плод за десерт.
Може и да е добавка към пържолка, колкото длан /до 90 г/ + филийка + плод за десерт.
Идеята и снимката са на Петя Такева. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*