Необходими продукти:
2 яйца – 2БП
28 г сирене – 1БП
28 г кашкавал – 1БП
112 г извара /нискомаслена/- 2БП
240 г тиквички – 1БВ
38 г овесени трици – 2БВ
28 г овесени ядки – 2БВ
15 г брашно от лимец – 1БВ
2 ч.л. зехтин – 6БМ
Копър, чесън на прах

Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата с вилица или миксер. Добавяте триците, овесените ядки, брашното и изчаквате малко да набъбнат. След това прибавяте натрошеното сирене, изварата, настъргания кашкавал и настърганата и отцедена тиквичка. Разбърквате добре и овкусявате с подправки, копър, чесън, сол, ако е необходимо. Изсипвате във 6 формички за тарталети. Печете в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, около 20 – 30 минутки.
За тези, които искат да знаят повече:
Всички тарталети са за 6БВПМ. Въглехидрати /триците, тиквичката, овесените ядки и брашното/, протеини /сирената, изварата яйцата/, мазнина /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Всяка тарталета е за 1БВПМ. За голямо хранене хапвате 3, може да си направите салатка от зеле или зелена салата, без мазнина.
Рецептата и снимките са на Здравка Георгиева! Благодарим и!
Да ви е сладко!