Необходими продукти:
- пилешко месо, сварено или изпечено 75г - 3БП
- 1 яйце - 1БП
- сирене 56г - 2БП
- картофи 360г - 6БВ
- 2 бр триъгълни топени сиренца около 36г - 6БМ
- подправки на вкус, сол, черен пипер, сух чесън, чубрица
Начин на приготвяне:
Сваряваме си предварително пилешкото месо и картофите. Накъсваме месцето на ситно, а картофите намачкваме, добавяме разбитото яйце и натрошеното сирене. Овкусяваме с подправките, след което си оформяме 6 кюфтенца, в средата на всяко кюфтенце слагаме 1/3 от триъгълничето с топено сирене. Оформяме отново кюфтенцето, така че сиренцето да не се вижда, да не изтече. Застиламе тава с хартия за печене и печем на загрята фурна 220 градуса с горен и долен реотан около 30 мин. до златист загар.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези апетитни кюфтенца са за 6БВПМ, протеини /пилешкото месо, яйце, сирене/, въглехидрати /картофите/ и мазнини /топеното сирене/.
Как можете да си го хапвате:
Във всяко едно кюфте има 1БВПМ. Хапвате 3 кюфтета заедно с таратор или зелена салатка с краставици за обяд или вечеря.
Рецептата и снимките са по моя идея.