-
Необходими продукти:
2 яйца
6 – 7 с.л. нискомаслена, мека извара /168 г/
Една малка тиквичка /360г/
Един малък морков /130 г/
Една голяма червена чушка /135г/
3 – 4 с.л. овесени трици /47 г/
2 ч.л. зехтин
копър и чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичката, посоляваме леко и оставяме да се отцеди. Настъргваме и моркова и нарязваме на ситно чушката. Отцеждаме добре с ръце сока от тиквичката и смесваме с останалите продукти. Малко да набъбнат триците и оформяме 5 кюфтенца. Печем в загрята фурна на 200 градуса около половин час, но си зависи и от фурната. Наблюдавайте. Няма как да не си приготвите сос от 2 – 3 с.л. кисело мляко с малко копър и чесън за тези кюфтенца. :*
За тези, които искат да знаят повече:
Това са пет блока протеини /яйцата и изварата/, въглехидрати /зеленчуците и триците/, и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Три такива кюфтенца със сосче са за едно голямо хранене – обяд или вечеря, а две за малко хранене – закуска или междинно хранене.
Идеята и снимката са на Елица Радионова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*