-
Необходими продукти:
- Кайма – телешка, пилешка или хубава смес /126 г на едно хранене/
- 2 филийки хляб – Бонус, Тонус или Вита
- 2 средни домата /330 г/
- сол и други подправки на вкус
Как да приготвите кюфтетата?
Разбира се, не са пържени, а са печени кюфтетата. В случая, каймата е овкусена и една нощ престояла в хладилника, за по-добър вкус. Овкусявам повечко – 500 г с 1 яйце, лук, 1 малка филийка накиснат хляб, сол, чубрица. Ако обичате по друг начин да приготвяте кюфтетата, няма проблем, важно е каймата да не е само свинска или да не пържите и добавяте „забранени“ продукти. Оформяте малки кюфтенцата и печете на релефен тиган или фурничка.
Колко може да изядете на едно ядене?
Моите кюфтенца бяха малки и за това се падат 3 бройки, иначе големината на 2 стандартни кюфтета се падат за едно хранене и 2 средни домата + 2 филийки хляб.
За тези, които искат да знаят повече: Това ядене е от 3 блока П,В,М. Протеинът идва от каймата, въглехидратите – от доматите и хляба и мазнина – няма смисъл да добавяме, тъй като каймата си е мазна.