Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Обяд / Вечеря

Лапад с гъби и булгур  

Лапад с гъби и булгур  

Необходими продукти:

  • 70г пресен зелен лук – 0.5 БВ
  • 65г морков – 0.5 БВ
  • 360г гъби –  1 БВ
  • 48г булгур – 4 БВ
  • 2 връзки лапад /не броим/
  • 1 стрък пресен чесън /не броим/
  • 1 с.л. зехтин – 6 БМ
  • Подправки: сол, черен и червен, самардала, млени домати, пресен копър 
     
 

Начин на приготвяне:

Нарязвате моркова и пресния лук на дребно и задушавате в малко вода. Овкусявате с подправките и разбърквате. Добавяте гъбите и оставяте под капак да се задушат. След около 10 мин. добавяте булгура и малко топла вода и оставяте за около 10 мин. Накрая слагате нарязания лапад, зехтина и копъра. Оставяте за кратко на котлона и после прехвърляте в тавичка. Печете във фурна на 180°С за около 20-25 мин. 
 
ВАЖНО! Разделяте на две цялото количество. Към всяко парче трябва да се добави по 3БП. Надолу ще напиша варианти.
 

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна пролетна гозба е за 6БВМ. Въглехидрати /булгура и малко от зеленчуците/, мазнина /зехтина/.

Как можете да си го хапвате:

Разделяте цялото количество на 2 парчета и  всяко има 3БВМ. 

Ето варианти как да изравните баланса в чинийката:

1/ 1 парче + 168г котидж сирене + 1-2 с.л. кисело мляко 2% + зелена салата с краставици, без мазнина.

2/ 1 парче + 105 г моцарела лайт + 1-2 с.л. кисело мляко 2% + зелена салата без мазнина.

3/ 1 парче + 84г бяло сирене + 1-2 с.л. кисело мляко 2% + зелена салата /тук обаче вече няма да сте изцяло в зелената зона, защото сиренето има много мазнини/.

Рецептата и снимките са  на екипа ми. Благодарим им!

Да ви е сладко!

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

За още много рецепти, може да закупите електронните ми книги с традиционни български ястия и десерти и печива:

Е-книга с традиционни български ястия, балансирани по Зоната

Е-книга с печива и сладкиши, балансирани по Зоната

 

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.