-
Необходими продукти:
Посочените продукти са за една порция. Вие можете да си ги увеличавате пропорционално 😉
Две шепи карфиол /270 г – това са около 10 – 12 розички/
Белтъка на едно яйце
Малко парче кайма /105 г/
Един средно голям морков /130 г/
1 ч.ч. домати от консерва /250 г/
1 ч.л. зехтин
Щипка замразен спанак /30 – 40 г/
Парче целина
Подправки – куркума, черен пипер, чесън, босилек, риган

Начин на приготвяне:
Първо попарваме карфиола за кратко. Може на пара да го направите или да пуснете розичките във вряща, посолена леко вода за 5 – 10 минутки. После изваждаме и отцеждаме. Като поизстине малко с вилица го пасираме и прибавяме разбития също с вилица белтък.. Разделяме сместа на две половини и в широка тава с хартия за печене оформяме и печем два малки, тънки блата /горе долу колкото обиколката на една малка чиния. Отделно в тиганче слагаме малко водичка и сипваме нарязания на ситно морков и целина. Като поомекнат добавяме каймата и зехтина и бъркаме, докато стане на трохи и смени цвета си. После е ред на доматите и подправките плюс спанака. Оставяме да поври и да се сгъсти. Това е нашата плънка. В малка тавичка слагаме на дъното 1 с.л. от плънката и редим единият блат, след което слагаме от плънката. После е ред на другия блат и завършваме с останалата плънка. Печем за кратко / около 15 – 20 минути/ в загрята фурна и сме готови 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Това е една порция за три блока протеини /каймата и белтъка/, въглехидрати от зеленчуците и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря с голяма зелена салата или таратор – ще си подхожда. Да ни е вкусно :* :*:*