Необходими продукти:
Манджичка със зелен боб, нахут и кайма/6БВПМ/
168 г телешка кайма 6БП
360 г зелен боб 2БВ
60 г лук 0,5БВ
65 г морков 0,5БВ
120 г нахут 3БВ
2 ч.л.зехтин 6БМ или 6 бр маслини
Подправки: сол, черен и червен пипер, малко нарязан пресен домат около 50 г, чесън, магданоз/копър, може да сложите каквото обичате 🙂
Начин на приготвяне: Нарязвате и задушавате за кратко моркова и лука. Добавяте каймата с малко водичка и „запържвате“, докато стане на трохи. Овкусявате със солта, черния и червения пипер. След това добавяте нахута, зеления боб и домата и доливате топла вода. Оставяте на котлона за около 15-20 мин. Накрая добавяте зехтина. Разбърквате и поръсвате с нарязания на ситно магданоз/копър. Хапвате едната порция сега, другата е за вечеря.подправки: аз слагам чесън, мащерка, босилек, сол и малко чубрица, може да сложите каквото обичате 😉
За цялото ястие са необходими 10-15 минутки, а се получава супер вкусно и засищащо! Приятен апетит!
.