-
Необходими продукти:
1 длан хубава телешка кайма /84 г/ + малка бучка обезмаслено сирене /42 г/*
1, 2 шепи зелен боб /90 г/
1 шепа сварен нахут от консерва / 120 г/, ако вие си го приготвяте още по-добре, ползвайте същия грамаж
1 консерва домати /330 мл/, може настъргани или пасирани сурови домати
6 маслинки или 1 ч.л.зехтин
подправки: аз слагам чесън, мащерка, босилек, сол и малко чубрица, може да сложите каквото обичате 😉



Начин на приготвяне:
Първо “запържвате” каймата в незалепващ тиган с малко водичка, докато стане на “пръжки”. Изваждате я в чиния.
В същия тиган слагате зеления боб /моя беше замразен/ в малко водичка до омекване, добавяте готовия, сварен нахут и накрая консервата с домати, нека да поври десетина минутки, може и малко повече, гледате да се сгъсти ястието. Накрая връщате обратно каймата, добавяте и маслините/мазнината и обърквате всичко заедно, подправяте на сол и подправки на вкус.
За цялото ястие са необходими 10-15 минутки, а се получава супер вкусно и засищащо! Приятен апетит!
За тези, които искат да знаят повече: това са 3 блока П,В,М. Протеините са от каймата и сиренето, въглехидратите от нахута, доматите и зеления боб, мазнините от маслините/зехтина.
Забележка* Може вместо кайма и сирене, да сложите само кайма – 130 г общо и да махнете сиренето 🙂