Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Омлет по Провансалски

Назад

Необходими продукти:

За омлетите:

8 яйца

Две шепи спанак

Две печени пиперки / малки /

Малко праз, малко чесън

За крема:

Парче сирене колкото длан и малко повече / 120 г /

Извара – няма значение марката /в случая е мека извара “Пилос” от Лидъл – цялата кутийка / 250 г /

5ч.л. зехтин

Босилек и чесън на прах

Начин на приготвяне:

В две купи разбиваме по 4 яйца. В едната добавяме леко задушените в съвсем малко мазнина и водичка праз и спанак. Към втората купа прибавяме задушените пиперки с чесъна.В загрят тиган правим омлетчетата. В случая са 6 броя /  но и по-големи да станат или по – малки няма значение /. Оставяме ги да изстинат. Приготвяме си крема – намачкваме сиренето с вилица и го смесваме с изварата. Добавяме босилека и чесън на прах и с тази смес намазваме всяко омлетче и слепваме заедно. Отгоре се намазва пак с крема. 

Получава се много вкусно, но това са предимно протеини и мазнини. По – надолу ще обясня как да си го комбинирате :)

За тези, които искат да знаят повече:

Целият омлет е за 16 блока ПМ. Протеините са от яйцата и мечните продукти, а мазнините от зехтина. Въглехидрата от спанака и пиперката е много малко и не го броим.

Как можете да си го хапнете?

Ако разделите омлета на 8 равни парчета, във всяко ще има по 2БПМ

За малко хранене: Едно парче с препечена филийка и един среден домат / 240 г /

За малко хранене: Едно парче с чаша айран и голяма шепа грозде за десерт / 160 г /

За голямо хранене: Парче и половина омлет + филийка + домат / 240 г / и краставица+ една  ябълка / 100 г /

За голямо хранене / за мъжете ;) / Две парчета омлет + препечена филийка + салатката от вариант 3, и за десерт една голяма круша / 200 г /

Да ви е вкусно :*

Благодаря на Мария Анастасова за прекрасната рецепта :*