-
Необходими продукти:
- Котижд сирене – почти цяла кутийка /168 г/, ако искате с обикновено сирене – големината на дланта ви горе-долу /84 г/
- 1 средна тиквичка /240 г/
- 1 среден домат /165 г/
- 2 големи печени чушки /140 г/
- 3-4 печени гъбки /по желание/
- 8 маслини или 9 ядки или 1 ч.л. зехтин
- Соса: 1 ч.л. горчица, 1 ч.л. соев сос, 1 ч.л. лимонов сок или оцет, 1ч.л. зехтин/ако не слагате маслини/
За десерт: 50 г ябълка /или 1 голяма сушена фурма или 1с.л.дребни сушени плодове/ или ако не обичате да сменяте вкуса след хранене, може ½ филийка хляб да си направите на крутони и направо в салатката объркано всичко
Как да я приготвите?
Нарязвате тиквичките и гъбите на кубчета, осолявате леко (и други подправки по желание), слагате ги в тавичка, след което ги слагате в загрята фурна и следите, докато тиквичките се зачервят, вадите ги. Ако ги оставите прекалено дълго, ще изгорят. Може да ги направите и на тиган или в уред с горещ въздух.
След това си нарязвате чушките /от буркан, замразени или изпечени/, домата, маслините /или ядките/ и обърквате всичко заедно с топлите зеленчуци, най-накрая добавяте Котиджа /сиренето/ и поливате със соса.
За хора, които искат да знаят повече – това са 3 блока П, В, М. Протеините са от сиренето, въглехидратите – от всички зеленчуци, плодове, мазнините – от маслините или ядките.