-
Необходими продукти:
1 яйце
5-6 с.л. Котидж сирене / 112 г /.Може и с бяло, твърдо сирене – едно средно голямо парче / 56 г /
Две шепи пресен, свеж спанак или друга зеления
Един средно голям домат / 330 г /
Една с.л. авокадо / 17 г /
Една препечена филийка Бонус, Тонус или Вита, може и на крутони да се направи
Голяма шепа ягоди 140г за десерт / според сезона / Може малка ябълка, круша или портокал / 100 г /
За дресинга:
Малко пресен лимонов сок
Една непълна чаена лъжичка зехтин
Сол
Може малко чесънче, за който обича 😉
Начин на приготвяне:
При нас всичко е раз-два-три и готово. Нали знаете? 🙂 Ако искате си сварете яйчицето, ако искате го направете забулено по стандартния, познат начин – няма значение. А можете и да си направите само белтъците на две яйца. Избор има винаги. Затова я обичам тази Зона :* И така – измивате си спанака и нарязвате доматчето / може и с черита /, нарязвате авокадото, добавяте и заливате с дресинга. Отгоре яйцето и сиренцето и сме готови.
За тези, които искат да знаят повече:
Обяд или вечеря – няма значение, много е вкусно и е за три блока протеини / яйцето и сиренето /, въглехидрати / домата, филийката и плода /, и мазнини / авокадо и зехтин /.
Идеи за хапване:
Можете да замените филийката с още толкова плод / и става супер зелена и отслабваща рецептата 😉 /
Ако ви се хапва таратор – добавете си малка купичка / не го броим /. Ами това е.
А идеята и изпълнението е на Ваня Делякова. Благодарим 🙂