Необходими продукти:
- 84 г пилешко месо – 3БП
- 135 г карфиол – 0,5БВ
- 100 г грах – 1БВ
- 65 г морков – 0,5БВ
- 40 г царевица от консерва /без захар/ – 1БВ
- 1 ч.л. зехтин – 3БМ
- джинджифил, чесън, лимонов сок, соев сос, подправки на вкус
Начин на приготвяне:
В чопър или кухненски робот слагате карфиола, правите го на трохи като малки оризчета. Морковът правите на тънки ленти с помощта на белачка. Ако нямате нарежете на тънки пръчици, пак ще се получи. Месото режете на тънки жулиени и овкусявате със сол и пипер. В тиган с незалепващо покритие изсипвате месото, готвите до готовност. Изваждате го от тигана. Добавяте карфиола, морковите, граха и царевицата, всички подправки без зехтина и разбърквате. Готвите на средна степен на котлона 6 от 9. Като се позадушат зеленчуците добавяте пилешкото месо, дърпате от котлона, добавяте зехтина. Разбърквате всичко и захлюпвате с капак за няколко минутки, за да се смесят вкусовете.
За тези, които искат да знаят повече:
Това отслабващо „ризото“ е за 3 БВПМ. Протеини /пилешкото месо /, въглехидрати /зеленчуците/, мазнини /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за голямо хранене.
Рецептата и снимките са мои.
Да ви е сладко!