-
Необходими продукти:
за салатата:
1 сварено яйце
42 г шунка/пуешко филе
42 г обезмаслено сирене
1 домат /330 г/
1 малка краставица
½ прясна чушка
3-4 мариновани гъбки, малко лук /по желание/
2-3 маслини
за десерта:
1 малка купичка нарязан пъпеш /150 г/
1 равна ч.л. мед /като топинг 5-6г/
1 ч.л. фъстъчено масло /или тахан/
по желание: стевия и канела
Начин на приготвяне:
Сварявате яйцето, през това време нарязвате всички зеленчуци, настъргвате отгоре сиренето, шунката и вече свареното яйце, аз добавям и малко сушен босилек и самардала /по желание/, овкусявате с оцет или други подправки.
Нарязвате си пъпеша, добавяте като топинг отгоре меда и фъстъченото масло, по желание канела и стевия и разбърквате добре всичко.
Това е, хапвате си салатката, а после плода и си имате един прекрасен обяд или вечеря. Много вкусно, засищащо и лятно!
За тези, които искат да знаят повече: Това са общо 3 блока П,В,М. Протеините са от шунката, сиренето и яйцето, въглехидратите са от зеленчуците и пъпеша и мазнините – от маслинките и фъстъченото масло.
За тези, които искат да са много стриктни: Могат да не слагат мед, а да сложат 260 г пъпеш и стевия.