-
Необходими продукти:
Голямо парче изчистена пъстърва / до 126 г /
6г босилково песто с малко мазнини
3г зехтин
50г тънко нарязани брускети / в случая са от бяла багета / или филийка Бонус, Тонус или Вита
резенчета домат
шепа зелена салата
Чаша вино / 90 мл /
Начин на приготвяне:
В сух тиган с незалепващо покритие капваме 2 – 3 капки зехтин и загряваме. Слагаме парчето рибка и печем на не много силен огън като обръщаме и от двете страни до зачервяване на рибката. В случая имаме багета от бяло брашно и затова си отрязваме две три много тънки филийки от нея и намазваме с пестото. Ако искаме да е с полезни и бавноосвбождаващи се въглехидрати, каквито са в хляба Бонус, Тонус или Вита си препичаме една такава филийка и намазваме нея с пестото. Правим си зелена салатка като я овкусяваме със зехтина , оцет и сол / на вкус /. Сипваме си чаша вино и се наслаждаваме на страхотен обяд / вечеря. По надолу ще дам идеи за хапване и как от червена можете да си направите рецептата оранжева или дори зелена.
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме си обяд / вечеря за три блока протеини / рибата /, въглехидрати / виното и хляба / и мазнини / пестото и зехтина.
Как можете да си го хапнете?
Така, както си е рецептата нищо не бих променила, защото е супер вкусно и ще стане друга рецепта. Но все пак, ако искате да сте по-стриктни в Зоната можете да замените виното с голяма ябълка / варианта е удобен ако трябва да си вземете обяда в кутия и ще го хапвате навън.
Ето такива неща си хапват в Лондон. Зоната е на почит и там 😉 А предложението идва от Ваня Делякова. Благодарим ти, Ваня за снимката и за идета. Да ни е вкусно :*