Необходими продукти:
2 средно големи патладжана /около 700 г трябва да останат в почистен вид/
2 ч.ч. домати от консерва /550 г/. Най-лесно става с нарязани.
Една голяма длан кайма /168 г/
малко парче кашкавал /56 г или 70 г моцарела/
1 ч.л.зехтин
подправки:сол, риган, малко босилек, сух чесън, шарена сол, червен и черен пипер
За да изравните трябва да прибавите още въглехидрат 😉
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на шайби с дебелина горе-долу един пръст. Посоляваме шайбите и оставяме да се отцедят малко, след това измиваме и подсушаваме. След това нареждаме в тава с хартия за печене на дъното и запичаме до зачервяване.
Отделно в тиган с малко водичка правим каймата на “пръжки” т.е. бъркаме докато станат трохи..
Добавяме доматите и зехтина и готвим докато се посгъсти. Прибавяме и подправките, разбъркваме и готово.
Изваждаме тавата с патладжана и разпределяме поравно доматената смес върху запечените кръгчета и най – отгоре поръсваме и с кашкавала/също поравно/, връщаме пак във фурната, докато се разтопи. И готово – имате вкусно ястие със Болонезе сосче, а ригана и босилека придават невероятен аромат.
За тези,които искат да знаят повече:
Това ястие е за две големи хранения – 6 блока протеини и мазнини и за 4 блока въглехидрати. Протеините са от месото и кашкавала, мазнините от зехтина, месото и малко в кашкавала, а въглехидратите са от доматите и патладжана. Трябва да се добави въглехидрат. По-долу ще дам варианти как да си го комбинирате.
Как можете да си го хапвате:
Вариант 1: Половината от ястието с филийка ”Бонус”,”Тонус” или “Вита” и зелена салата с малко краставичка/но без мазнина/ и чаша айрянче/не броим/
Вариант 2: Половината от ястието със салатка от един среден пресен домат /330г/.
Вариант 3: Половината от ястието и един плод за десерт /около 100г – ябълка,портокал/ – най – добрия вариант 😉