-
Необходими продукти:
Един голям патладжан /380 г/
резенче морков, домат, чушка, лук
1/3 ч.л. зехтин / това е на върха на лъжичката 😉 /
Подправки на вкус
Бучка сирене /28 г/
Начин на приготвяне:
Патладжана се издълбава и вътрешността се нарязва. Със парченцата зеленчуци и капката зехтин 😉 се прави плънка, която се задушава за кратко в тиганче. После се пълни обратно патладжана и се пече във фурната до готовност. Накрая се слага и плочката сиренце и се запича отново.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е хранене за един блок протеини /сиренето/, въглехидрати /патладжана/ и мазнини от зехтина. Ако искате, понеже е много малко го пропуснете а накрая след патладжана си хапнете три ядки.
Как можете да си го хапвате:
Един такъв патладжан със салатка от голям домат /330 г/, още две бучки сирене /60 г/, сезонен плод например пъпеш /до 100 г/ и шест ядки. Това е вариант за голямо хранене от три блока. Иначе само патладжана също е балансиран.
Идеята и снимката са на Албена Боянова. Благодаря и да ни е вкусно :* :* :*