-
Необходими продукти:
Един средно голям патладжан /380 г/
Бучка моцарела /35 г/
Бучка сирене /28 г/
Кашкавал /28 г/
Един голям домат /330 г/
зехтин, чесън, босилек, риган
Начин на приготвяне:
Давам пропорция за едно хранене с един патладжан, може да умножите по колкото искате, например на снимките има 5 патладжана за 5 хранения:
Нарязваме патладжана на дълго, но не до края, оставяме го с дръжките, посоляваме го и оставяме да се отцеди горчивия сок за няколко минути, след което внимателно го измиваме и отцеждаме.
Намазваме всеки разрез с пресован чесън или чесън на прах /по желание, може и без него/, нареждаме и малки тънки резенчета домат , кръгчетата моцарела, сиренето , поръсваме с 1ч.л. зехтин – 1с.л., по желание добавяте и босилек и риган.
Слагаме да се пече на умерена фурна около час в тава, покрита с фолио. Накрая махаме фолиото и поръсваме с кашкавала. Запичаме отново.
Приятен апетит, става мнооого вкусно !!!
За тези, които искат да знаят повече: Това са 3 блока протеини /моцарелата, сиренето и кашкавала/,мазнини от зехтина и два блока въглехидрати от патладжана и домата. По – надолу ще обясня как да си го комбинирате.
Как можете да си го хапвате:
Към патладжана ветрило трябва да добавим въглехидрат. Това може да е филийка хляб Бонус или Вита.
Друг вариант : Салата от един голям домат /330 г/ и малко краставичка.
Или: За десерт след патладжана – шепа сезонни плодове /може малинки /130 г/ или купичка пъпеш /до 100 г/. или какъвто и да е друг малък плод до 100 г
Или пък 😉 с патладжана чаша вино – 90 мл обаче. Малко е, занам 🙂
Да ни е вкусно :* :* :*