Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Печена риба с топла гарнитура

Назад

Необходими продукти:

Средно голямо парче риба – 130 г / в случая е сьомга, но с всякa друга става /

сол. сок от лимон, малко черен пипер

Микс от замразени зеленчуци – 2 шепи /морков, грах, царевичка, броколи, зелен боб /

сол, малко масло / 6-7 г /, подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Рибката си я овкусяваме, слагаме върху хартия за печене и изпичаме до златисто във фурната. Същото правим и със зеленчуците, като може да ги задушим в тиган с малко водичка да поомекнат и да подправим с маслото и подправки на вкус. И толкова – имаме вкусен обяд / вечеря за нула време. Ако искате да нахраните вкусно вкусно още някой просто увеличавате пропорционално и сте готови :) По-надолу ще обясня с какво да си комбинирате според случая и вкуса.

За тези, които искат да знаят повече:

Вкусен обяд / вечеря за един човек от три блока протеини / рибата /, два блока въглехидрати / зеленчуците / и мазнини – маслото.

Как можете да си го хапнете?

Въглехидратите са по-малко, за да оставим място за чаша бяло вино / много си отива ;) / или малък плод или филийка Бонус, Тонус или Вита. 

Тази вкусна чинийка идва от Евдокия Иванова. Благодарим за снимката и вкусната идея!