Необходими продукти:
Пилешко филе, колкото една длан /до 84 г/
Подправки за месото /черен пипер, сол, соев сос, малко горчица, сух чесън
100г сварена леща
малък резен лук
скилидка чесън, мако чубрица, сол. червен пипер, куркума , за който обича
3 с.л. авокадо /51 г/
няколко капки лимон
330г домат
Начин на приготвяне:
Сваряваме измитата и почистена леща. За ваше улеснение можете да сварите по – голямо количество и от вече сварената леща, за едно хранене да си сипвате до 100 г. Така е по – лесно и няма да се налага всеки път да си варите малки количества. Докато се вари лещата добавяме скилидката чесън, солта, резенчето лук и чубрицата. Когато се свари, отделяме настрани. Пилешкото месо овкусяваме с подправките и изпичаме по желан от нас начин. От авокадото си правим пасирано пастетче, в което капваме малко лимон и сол. Аз слагам и сух чесън. Сава чудно вкусно. Сглобяваме чинийката си като сервираме лещата с малко нарязано доматче.После хапваме 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме с вкусен обяд за три блока протеини /месото/, въглехидрати /лещата, домат/ и мазнини от авокадото.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря, си е супер подходящо. А как само топи мазнини. Пробвайте. Да ни е вкусно :* :* :*