-
Необходими продукти:
Печено на скара или фурна пилешко месо – една длан / 84 г /. Може свинско, не мазно или телешко месо – 105 г обаче 😉
Грах – замразен или от консерва – 1 чаена чаша / 200 г /
Пресен морков или замразени бейби моркови – една шепа / 130 г /
Краве масло или зехтин – 1ч.л.
Сол. черен пипер, малко сух чесън
Начин на приготвяне:
Изпичате си месото по желан от вас начин и с любими на вас подправки. В тиган с незалепващо покритие изсипваме мазнината и 7 – 8 с.л. вода. Загряваме и изсипваме морковчето. То омеква по – бавно затова има нужда от повече време. Пет минутки след това си добавяме и грахът. Разбъркваме и добавяме подправките. Намаляме котлона и слагаме капак на тигана. Оставяме така още пет минутки. После сглобяваме всичко в чинийката и сме готови да хапваме вкусно и превкусно :*
За тези, които искат да знаят повече:
Три блока протеин / от месцето /, три блока въглехидрат / от зеленчуците / и три блока мазнини / маслото или зехтина, което ви харесва повече 😉 /. И си имаме обяд / вечеря за три блока.
Как можете да си го хапнете?
Можете да комбинирате с голяма зелена салата / без мазнина – сложихме я при зеленчуците в тиганчето 😉 /
Можете да хапнете с малко тараторче.
А ако искате да пийнете чаша вино или бира, или пък да си добавите филийка / Бонус, Тонус или Вита / просто намалете граха наполовина или не слагайте морков. Лесно е :*
Много да ви е вкусно нашето предложение. А снимката е на Петя Такева! Благодарим!