Необходими продукти:
За блата:
112г риба тон от консерва /собствен сос/ 4БП
1 яйце 1БП
За плънката:
35г моцарела лайт или 28г кашкавал 1БП
50г лютеница 1БВ
40г царевица от консерва/без захар/ 1БВ
няколко резена чушка и лук/не броим/
2-3 чери доматки /не броим/
1 кисела краставичка /не броим/
6 маслинки 3БМ
1 ч.л. зехтин 3БМ
риган, босилек, подправки
Начин на приготвяне:
В купа разбивате добре яйцето. Добавяте рибата тон и зехтина. Бъркате добре и изсипвате в тавичка с хартия за печене, като оформяте правоъгълен блат. Печете на горен и долен реотан за 10 мин. на 200 градуса. През това време си нарязвате зеленчуците за плънката. Изваждате от фурната и редите зеленчуците по желание, слагате подправките и най-отгоре моцарелата. Запичате още малко само отгоре, докато се зачерви и е готово.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна пица е за 6БПМ и 2БВ. Въглехидратите/лютеница, царевица, зеленчуци/, протеин /моцарела, риба тон, яйце/, мазнина /зехтина и маслините/.
Как можете да си го хапвате:
Половината пица за голямо хранене, като добавите още 2БВ, за да изравним баланса.
Ето варианти:
1/ половината пица + 240г диня /или друг плод за 2БВ/
2/половината пица + 90 мл вино или 260 мл бира + 100г пъпеш
Да ви е сладко!