-
Необходими продукти:
1 яйце и белтъка на още едно яйце
Малко парче шунка /42 г/
2 – 3 щипки пармезан /18 г/
2 – 3 чери доматки
няколко листа пресен спанак
1 ч.л. зехтин
сол, черен пипер, босилек
За изравняване задължително един голям плод /300 г/ Това може да е ябълка, портокал, голяма шепа боровинки, грозде или друг сезонен плод.
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето и добавяме солта, зехтина и подправките. Изпичаме си омлет в загрят, сух тиган, след което върху омлета слагаме нарязаната шунка и настъргания пармезан. Добавяме черитата и спанака и сервираме. След като хапнем задължително хапваме за десерт един средно голям плод.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашият омлет е за три блока протеини /яйцето, пармезана и шунката/ и мазнини от зехтина. Няма въглехидрати в него, затова си ги набавяме от плода за десерт.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря – супер вкусен е , започвайте го. Да ни е вкусно :* :* :*