Необходими продукти:
Парче риба /130 г/ Може и да не е сьомга, с всяка друга ще стане, просто в случая е тази 😉
3 с.л. нахут от консерва /40 г/
Една средно голяма тиквичка /240 г/
Чаша вино /90 мл/
Подправки – по ваш вкус или черен пипер, сух чесън, малко риган, лимонов сок, 1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Рибата приготвяме по най – лесния и желан начин. Много бързо става в уреда с горещ въздух, след като сме я овкусили с подправките. Тиквичките нарязваме на лентички, овкусяваме и печем на грил тиган /можете и на хартия за печене във фурната или скара/. След това хапваме с удоволствие и наслада. По – надолу ще ви дам още варианти за хапване :*

За тези, които искат да знаят повече:
Това са три блока протеини /от рибата/, въглехидрати/ от тиквичките, виното и нахута/ и мазнини от зехтина, с който можете да залеете тиквичките и нахута накрая и да поръсите с малко копър 🙂
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря си е супер. Ето обещаните варианти:
1/ Вместо вино – един малък сезонен плод /до 100 г – ябълка, праскова, портокал, пъпеш/
2/ Вместо вино – филийка хляб Бонус или Вита
3/ Вместо нахут – двойно количество вино
Да ни е вкусно :* :* :*