Необходими продукти:
1 длан пилешко месо /90 г/
малко парче моцарела лайт за настъргване отгоре / 35 г/
1 юмрук сварен овес* /120 г/, ако направите яденето с ориз, ще стане червена рецептата, иначе също 1 юмрук
1 шепа броколи /може и повече и по – малко/
6 бр маслини или 1 равна с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Приготвя се супер лесно, ако овеса/ориза ви е сварен предварително.
Ето как аз приготвям овеса: накисвам го от вечерта, на другия ден му сменям водата и го варя на бавен огън до пълно омекване. Варя по – голямо количество, съхранявам го в хладилника, до седмица е много вкусен и го добавям към различни бързи манджички или десерти…
Иначе ето рецептата за тази бърза вкусотия :
Режа и овкусявам късчетата месо, “запържвам” ги в незалепващ тиган с малко водичка от всички страни.
Добавям броколите докато омекнат малко, като пак добавям малко водичка.
След това и готовия овес / ориз и маслините и започвам да овкусявам. Аз обичам чесън на това ядене да подправям с чесън на прах, куркума, соев сос и др.
След като всичко е готово съвсем накрая добавям и настърганата моцарела и слагам за малко капак, да се разтопи хубаво.
Става точно за 10 минути, а е супер вкусно ! Опитайте и вие, засищащо и със страхотен вкус! Приятен апетит!
За тези, които искат да знаят повече: това са 4 блока П,В,М. Протеините са от моцарелата и пилето, въглехидратите от овеса основно и броколите и мазнините от маслините.
Забележка* Овеса е много добър заместител на ориза, една идея по – твърд е но е най – добрата алтернатива и е в зелената зона. Само внимавайте да не купите без да искате овес за покълване, той е много издължен и различен. Продават го в здравословните магазини и някъде по диетичните щандове на големите магазини.