Необходими продукти:
пилешки гърди 360гр.
картофи 300гр.
нахут, сварен или от консерва 240гр.
4ч.л. масло
сол и чесън на прах, куркума, къри, съвсем малко чили сос
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди нарязваме на ивички и задушаваме в незалепваш тиган с малко водичка, докато пилето омекне и водата е почти извряла. После овкусяваме със сол, чесън на прах, къри, куркума и накрая малко чили сос, може да добавите още подправки по ваш вкус. Оставяме за 5 минутки на котлона, докато соса се редуцира и месото е напълно готово.
През това време може да сварим картофите, обелваме и намачкваме добре с вилица. Нахута пасираме и смесваме с картофите, добавяме малко сол и чесън на прах, маслото и 2-3 супени лъжици прясно мляко. Отново намачкваме на ръка, докато се получи пухкаво и меко пюре.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето вкусно пиле с картофено-нахутено пюре е за 12 БВПМ. Протеинът идва от месото, въглехидратът от картофите и нахута, а мазнината от маслото.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте пюрето и пилешкото месо на 4 равни части и получавате 3 БВПМ за едно голямо хранене, обяд или вечеря. С една хубава зелена салата, но подправена само с оцет и сол, или намалете мазнината в сместа за пюрето на 3 ч.л., за да добавите 1 ч.л. зехтин в салатата. Така няма да се завишат мазнините.
Много вкусно :*
Благодарим на Даниела Пенчева за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*