-
Необходими продукти:
Една длан пилешко месо /до 84 г/
сурови зърна ечемик /36 г/
Малко парче лук
Малко парче тиквичка /до 50 г/
Една малка зелена чушка
Парченце морков
Една гъбка
1 ч.л. зехтин
Подправки на вкус – шарена сол, самардала, малко черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Ечемика сваряваме отделно до почти напълно готово състояние. Можете да си сварите повече количество и да съхранявате в хладилник. Така ще имате за няколко пъти. В тенджерка сипваме малко водичка, зехтина и месото. Готвим, докато си смени цвета. Добавяме нарязаните зеленчуци и сварения ечемик. В сварено състояние трябва да се сложат около 90 – 100 г. Слагаме подправките и малко вода. Намаляме котлона и варим до пълното сваряване на месото и ечемика.
За тези, които искат да знаят повече:
Сготвихме си вкусна манджичка за три блока протеини /месото/, въглехидрати /ечемика/, и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря ще имате вкусно и балансирано ястие, което ще ви засити и ще ви даде енергия до следващото хранене. Да ни е вкусно :* :* :*