-
Необходими продукти:
Сварена предварително киноа /100 г/ Можете да си сварите малко повече. Издържа доста в бурканче в хладилника. 😉
Парченце стар лук, резенче прясна пиперка, резен тиквичка – тези са съвсем по малко и не ги броим
Една длан пилешко месо /до 84 г/
1 ч.л. зехтин
Подправки на вкус. В случая са шарена сол, малко сух чесън и самардала, малко черен и червен пипер.
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка или по- дълбоко тиганче слагаме месото с малко водичка и зехтина да си смени цвета. Прибавяме нарязаните зеленчуци също да се задушат и поомекнат. След това добавяме подправките и киноата. Оставяме на слаб котлон още много малко време и изключваме котлона. Това е 😉

За тези, които искат да знаят повече:
Нашата много вкусна манджичка е за три блока протеини / от месото/, въглехидрати /от киноата/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си я хапвате:
За обяд, за вечеря, да си я взмете в кутийка за работа – -много удобно. Да ни е вкусно :* :* :*