Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Обяд / Вечеря

Пиле с ориз и салата  

Пиле с ориз и салата  

  • Как да разпределите това в чинията си?

    Без значение е по каква рецепта ще го направите, разпределянето на храната в чинията ви е важно! Разбира се, без да слагате мазнина повече от 1-2 с.л. за цялото ядене, така че за порция да се пада не повече от 1 ч.л. Аз все пак по-долу ще дам моят вариант на рецепта. В случая моят ориз е кафяв, но може и с бял.

    Пилето – големината на една ваша длан /при мен 80 г/

    Ориза – големината на един ваш юмрук /при мен околи 100 г/

    Салатата – голяма колкото искате, само да е от свежи зеленчуци. За предпочитане от зелении.

    Ето и моята рецепта: 

    Пиле с ориз

    Необходими продукти:

    1 цяло пиле

    2 ч.ч.ориз

    2,5 литра вода /зависи от рецептата/

    1 глава лук , 1 морков

    сол,

    черен пипер, куркума, чубрица и други подправки по ваше желание

    шарена сол.

Приготвяне: Водата се налива в тенджера и пилето се слага да заври. Когато заври, се отпенва мътната пяна и се добавя сол на вкус, лука и моркова, нарязани на ситно + черния пипер. След 30 минути пилето е сварено. Изважда се и се нарязва на порции (може да направите това и докато пилето още е сурово). Порциите се слагат в тава. Измиват се 2 ч.ч. ориз и се добавят в тавата. Добавя се бульон (около 6-7 може и 8 ч.ч.), поръсва се с шарена сол и подправки на вкус и се слага във фурната на 200°С  за около 40-45′, докато бульонът изври. След като се изпече, се оставя за малко във фурната! Тези, които имат да свалят килограми, нека избират по-бялото месце, а за останалите – няма значение :). В случая мазнина не добавям, тъй като пилето си пуска. 

Забележка: Ако правите с кафяв ориз ястието, накиснете го от предния ден, за да се свари по-добре. Преди приготвянето го измийте от престоялата вода.

За тези, които искат да знаят повече – Разпределението в чинията е за 3 блока П,В,М. Протеините са от пилешкото месо, въглехидратите са от ориза и салатата, мазнината е от бульона или от мазнината, с която сте готвили. 

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

 

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.