Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Пиле с овес и сосче

Назад

Необходими продукти:

Сварено пилешко месо /до 80 г/

3-4 с.л. суров цял овес /40-50 г/

2 гъбки

1-2 стръкчета пресен лук

1 с.л. зехтин

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. доматено пюре

Подправки на вкус – сух чесън, шарена сол, магданоз за поръсване

Начин на приготвяне:

Сваряваме си месцето. Може да е от бутче, може да е от бялото месо а за да получим вкусен бульон може и да се свари месото с гръдния кош. После на бавен огън си сваряваме и овеса. В тенджерка си нарязваме лука и гъбките и заливаме с мазнината и 1 с.л. вода. Задушаваме да омекне и добавяме сварения овес и подправките. Разбъркваме леко и добавяме доматеното пюре. После месото на късчета и сипваме един черпак от бульона, в който варихме месото. Оставяме да поври на бавен огън около 20 -тина минутки. Готово, имаме си вкусна, балансирана манджичка.

За тези, които искат да знаят повече:

За три блока протеини /месото/, въглехидрати /овеса/, и мазнини /зехтина/ е нашето предложение днес. Ако искате да нахраните още хора просто увеличете продуктите пропорционално.

Идеята и снимката за тази вкусотийка е на фен на страничката и сайта. Благодарим ти Елица Радионова. Много се радвам, когато опитвате, експериментирате сами и ви се получава. Да ни е вкусно :*