-
Необходими продукти:
Сварено пилешко месо /84 г/
суров цял овес /45 г/
2 гъбки
1-2 стръкчета пресен лук
1 ч.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. доматено пюре
Подправки на вкус – сух чесън, шарена сол, магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Сваряваме си месцето. Може да е от бутче, може да е от бялото месо а за да получим вкусен бульон може и да се свари месото с гръдния кош. После на бавен огън си сваряваме и овеса. В тенджерка си нарязваме лука и гъбките и заливаме с мазнината и 1 с.л. вода. Задушаваме да омекне и добавяме сварения овес и подправките. Разбъркваме леко и добавяме доматеното пюре. После месото на късчета и сипваме един черпак от бульона, в който варихме месото. Оставяме да поври на бавен огън около 20 -тина минутки. Готово, имаме си вкусна, балансирана манджичка.
За тези, които искат да знаят повече:
За три блока протеини /месото/, въглехидрати /овеса/, и мазнини /зехтина/ е нашето предложение днес. Ако искате да нахраните още хора просто увеличете продуктите пропорционално.
Идеята и снимката за тази вкусотийка е на фен на страничката и сайта. Благодарим ти Елица Радионова. Много се радвам, когато опитвате, експериментирате сами и ви се получава. Да ни е вкусно :*