-
Необходими продукти:
За една порция:
1 длан пилешко филе / 84 г/
шепа карфиол 135г
шепа броколи 115г
1 малък морков до 30-40г/може и без /
1 юмрук сварен ориз / в случая пълнозърнест – 80 г, може и сварена киноа /
1ч.л.мазнина
По желание: соев сос, куркума, чесън на прах и др. подправки
Начин на приготвяне:
Сварете предварително ориза /ако е пълнозърнест го оставям за 1 нощ да се накисне и после го сварявам добре, за да омекне напълно/.
Нарежете месото на кубчета, пригответе си зеленчуците – моите са замръзени от пакет и преценям на око.
В тиган слагате мазнината, малко водичка и добавяте пилешкото да се задуши, посолявате леко и след няколко минути добавяте зеленчуците и още вода, бъркате и гледате да не остане без никакъв сос, ако трябва доливате още вода…
Слагате всички подправки, и соевия сос, разбърквате и когато вече са поомекнали зеленчуците добавяте и ориза към тях, отново разбърквате и ястието е готово.
Става много бързо и лесно, просто трябва да внимавате да не се разкашкат зеленчуците или да не останат прекалено твърди, най – вкусни са леко омекнали 😉 Ако правите повече порции, просто умножете всичко по 2, 3, 4 и т.н..
За тези, които искат да знаят повече: Това ястие е от около 3,4 блока П,В,М. Протеините са от пилешкото, въглехидратите са от зеленчуците и ориза и мазнините от мазнината, която използвахте.
За най – стриктните: може да заместите ориза с овес или киноа и да не добавяте морков.