-
Необходими продукти:
Доза за 2 хранения:
Пилешко месо без кожа, двойно на дланта ви /168 г/
1, 2 ч.ч. вода
сол, черен пипер, малко лук, стрък магданоз, половин морков
Домати от буркан – цели, белени /300 г/
Голяма глава стар лук /120 г /
скилидка, две чесън
3 – 4 големи гъби, може и от консерва от малките / 100 г само гъбите без соса /
Един средно голям морков /130 г/
Малка чашка бяло вино /45 мл/
2 ч.л. зехтин
Подправки : черен и червен пипер, сух чесън, шарена сол, дафинов лис
Начин на приготвяне:
Месото сваряваме във водата заедно с магданоза, парченцето лук, моркова и няколко зрънца черен пипер. Като се свари – прецеждаме получилия се бульон. В тенджерка на котлона слагаме зехтина и мъничко водичка / 3 -4 с.л / и добавяме нарязаните лук, чесън и морков. Задушаваме, докато поомекнат и добавяме гъбите и те да си сменят цвета. Добавяме червения пипер, останалите подправки и доматите. Сипваме и виното. Нека поври 5 -7 минутки. После добавяме месото и част от бульона като внимаваме да не разредим соса прекалено. Оставяме на “тих “ котлон до извиране на течността. Толкова за приготвянето. По – надолу ще обясня как да си го хапвате и да останете в баланса, наречен Зона :*
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата кавърма е за шест блока протеини /месото /, около четири блока въглехидрати / доматите, лука, моркова, малко от гъбките и малко от виното / и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапнете:
Разделете ястието на две половини. Към всяка трябва да добавите 1 филийка и половин сезонен плод до 100 г
Ако някой си я приготвя с ориз по принцип, може да сложи 1 малка топка ориз, вместо хляба и плода.
Остава да си я направим 😉
Снимката е моя. Да ни е вкусно :* :* :*