Необходими продукти:
Продуктите са за много кюфтенца. Най – долу ще обясня как да си ги комбинирате.
Голямо парче пилешко филе /870 г/
2 яйца
Парче стар лук /80 г/
Две големи шепи броколи /380 г/
1 с.л. овесени трици
3 с.л. галета /60 г/
черен пипер, кориандър, чубрица, червен пипер, сол, къри, куркума, чесън на прах.
Начин на приготвяне:
Всички продукти без галетата се смилат и разбъркват с подправките.. Оформят се точно 33 броя кюфтенца. Овалват се в галетата и се нареждат в тава с хартия за печене. В случая са напръскани съвсем леко със спрей зехтин. Пекат се на 200 градуса в загрята фурна до златисто.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото количество кюфтенца са за 33 блока протеини /месото и яйцата/, осем блока въглехидрати /от броколите, лука и галетата/ и почти без мазнина
Как можете да си го хапвате:
В чинията си можете да сложите 4 кюфтенца. Така ще имате 4 БП и 1 БВ. Остава да се добавят 3 блока въглехидрат за изравняване на въглехидратите и три блока мазнини.
Ето как:
4 кюфтенца с гарнитура от свежа салата с 1 ч.л. зехтин, филийка хляб Бонус или Вита и плод за десерт /200 г портокал например/. Ако искате и вино , намалете наполовина плода или махнете хляба 🙂
Или:
4 кюфтенца с гарнитура от един голям юмрук сготвен спанак с ориз
Рецептата и снимките са на Даниела Пенчева. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*