-
Необходими продукти:
Голямо парче сурово пилешко филе /112 г/
един средно голям картоф /100 г/
Два средни моркова /130 г/
шепа замразен грах /100 г/
щипка царевичка, една розичка карфиол разделена на няколко по – малки
резенче масло /12 г/
Начин на приготвяне:
Месцето изпичаме на скара и отделяме. Можете да си го приготвите и в уреда с горещ въздух или на тиган, на фурна – пак става. В случая картофа е печен цял, увит във фолио, но можете да си го приготвите по ваш вкус и начин. В тиган слагаме граха и нарязаните на кръгчета моркови и останалите зеленчуци с малко водичка и задушаваме на средна степен на котлона до омекване. добавяме парченцето масло и оставяме да изври водичката. Овкусяваме със сол и малко копър. В случая е така 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Това е голяяма порция за много гладни за четири блока протеини /от месото/, въглехидрати /от картофа и зеленчуците/ и мазнини от маслото.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря разбира се. А ако искате да намалите малко тази голяма порция, намалете с малко /30 г/ месото, махнете картофа и на негово място за десерт изяжте малък сезонен плод и малко намалете маслото – да е 6 г.
Благодарим за приготвеното и за снимката на Надя Муджурова и да ни е вкусно :* :* :*