Необходими продукти:
- Чисто месо – с големината на дланта ви – горе долу /105 г/
- Нахут – 1 пълна шепа /80 г/, може от консерва
- Печена чушка – 1 голяма /70 г, може от буркан/
- 1 среден домат – /165 г/, 6 г маслинки
- Сос – по желание е, в случая е от соев сос, горчица, лимон или оцет и съвсем малко стевия за подслаждане
Как да го приготвя?
В случая месото ми е печено на фурна и мариновано преди това с много подправки и малко бира, иначе е без значение как ще го приготвите, стига да не пържите, разбира се. Може на оребрен тиган, на скаричка, на парти – грил и т.н. За гарнитурата: смесвате нахута с нарязаните домати, чушки и маслини и добавяте соса, който е по желание. Може и просто да посолите леко и да добавите оцет.
За тези, които искат да знаят повече – това са 3 блока П, В, М. Протеин – месото, въглехидрати – нахута, чушката и домата, мазнините са маслините.