-
Необходими продукти:
За две порции:
Пилешко месо от гърди колкото две длани /112г/
Парче хубава, не мазна шунка /42г/
Парче кашкавал /28 г/
Подправки за месото ; соев сос, шарена сол, черен пипер, сух чесън, 1 ч.л. зехтин
2 – 3 кисели краставички
5 -6 мариновани гъбки
резенче лук
За пюрето:
Един среден картоф /150 г/
сол и черен пипер, може и сух чесън
Начин на приготвяне:
Месото разстиламе в домакинско фолио и леко изравняваме с чукче за пържоли. Овкусяваме с подправките. От лука, краставичките и гъбките правим плънка като съвсем леко ги загряваме в тиган. Разстиламе на месото листчето шунка, а отгоре плънка. Добавяме и кашкавала, равномерно разпределяме навсякъде и завиваме на стегнато руло. Ако искате закрепете с клечки за зъби. В малък съд с хартия за печене слагаме рулото и покриваме с фолио да не изгаря. печем около половин час,след което махаме фолиото и запичаме да почервенее. Картофчето сваряваме, пасираме и овкусяваме. Когато месото е готово режем на две равни половини и едната прибавяме към картофеното пюре. По – надолу ще обясня варианти как да стане рецептата в зеления сектор на Зоната.
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме вкусно руло за шест блока протеини /месото, шунката и кашкавала, три блока въглехидрати и три блока мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Едната порция вече е ясна – с картофеното пюре. Ето още варианти:
Зелен вариант:
Към едната половинка от това вкусно руло можете да си направите голяма зелена салата или айсберг салата с краствички и няколко черита и да овкусите с маалка струйка зехтин. И накрая за десерт да изядете голям плод -ябълка, портокал, круша /300 г/
И още/малко е оранжево вече :*/
Ако искате да изпиете чаша вино с тази вкусна вечеря – даа, може 😉 Махате плода и си сипвате 270 мл вино и Наздравее!!!
Ако пък искате хляб – също може. Една филийка, салатата от вариант едно + 180 мл вино 🙂
И още 🙂 🙂 🙂
Варианта с хляба и салатата, но без вино , а с плод до 200 г!
Снимката е на Даниела Пенчева. Останалото от нас и да ни е вкусноо :* :* :*