Необходими продукти:
Един лист лаваш. Това е т.нар. арменски хляб. Има го в почти всички магазини вече.
Средно голямо парче праз лук /50 г/
Парче шунка /42 г/
Резен кашкавал /28 г/
1 яйце
5 маслинки
малко водичка, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тиганче или малка тенджерка сипваме нарязания праз с малко водичка и задушаваме до омекване. Добвяме нарязаната шунка и маслините. Отстраняваме от котлона след като поомекне раза. . Като поизстине настъргваме кашкавала и добавяме едно разбито яйце. и подправките. Разбъркваме добре и изсипваме върху лаваша. Разпределяме добре и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор или без за 10 минути.



За тези, които искат да знаят повече:
Това е супер пица за три блока протеини /шунката, яйцето и кашкавала/, въглехидрати от лаваша и съвсем малко от праза и мазнини от маслинките.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря – супер вкусотия в баланса на нашата любима Зона ;*
Благодарим на Ваня Делякова за снимките и идеята. Да ни е вкусно :* :* :*