Необходими продукти:
Един средно голям картоф /към 150 г/
2 с.л. риба тон консерв в собствен сос /60 г/
щипка настъргана моцарела /35 г/
1 ч.л. майонеза
Начин на приготвяне:
Картофа можете да сварите или да го изпечете, както е цял с обелката /още по – вкусен става/. И така, след като вече е готов картофа, го разрязваме по дължина и с лъжица внимателно издълбаваме сърцевината му. От сърцевината, рибата и майонезата с желани от вас подправки си правите плънка. Разбърквате добре и напълвате картофа. Поръсвате с моцарелата и можете да хапвате. А можете, ако искате и да си запечете отново до разтапяне на моцарелата 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Това са три блока протеини /рибата и моцарелата/, въглехидрати от картофа и мазнини от майнезата.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря. Можете да си добавите чаша айран и ли малко таратор или салата от пресни зелении, но овкусена само със сол оцет или лимон, защотп мазнини имаме от майонезата. Можете да сложите зехтин ч ч.л. в салатата, но само ако махнете майонезата от картофа.
Вариант за замяна:
Ако не искате или не обичате риба, можете да я замените със средно голямо парче шунка. Останалото и технологията са си същите 😉
Благодаря на Ваня Делякова за споделената идея и снимките :* :* :*