-
Необходими продукти:
чушки
яйца
сирене /извара/
домат
зехтин или маслини
По колко може да изядете:
Тази рецепта дълго я отлагах, защото не знаех как да ви я представя, в единия случай е с много сметки, в другия – не е толкова точна. И все пак е уникално вкусна и лека лятна рецепта, така че ето вариантите:
Моята рецепта, за цялото семейство, не толкова стриктна:
8 яйца
280 г сирене
280 г извара
10-12 бр. среден размер чушки около
2 домата нарязани на ситно
2 с.л. зехтин /или 30 бр. маслини, може да ги нарежете и в сместта/
подправки по ваш избор

Начин на пригиотвяне:
Разбивате яйцата, добавяте сиренето, изварата, доматите и разбърквате. Изтърбушвате чушките, измивате ги добре и ги пълните със сместта. Намазнявате тавичката със зехтин, подреждате ги и печете до готовност на 200 градуса.
Така приготвени на едно хранене може да изядете 2 броя чушки, като може да комбинирате по следните начини:
***Със салата от 1 голям домат /330 г/ + 1 малък плод за десерт /100 г/
***Със салата от 1 голям домат /330 г/ + 1 филия хляб Бонус
***Със салата 1 домат 330г + 1 краставица + 1 филия хляб Бонус
Аз изядох 2 пълнени чушки + 1 малък домат /165 г/ + 1 купичка нарязан пъпеш за десерт /200 г/. Много вкусно!
За тези, които искат да бъдат по-стриктни: Ако искате да приготвите само 1 порция /3 блока/, изпечете 2 броя чушки, като за тях сместта трябва да е от 1 яйце + 28 г сирене + 56 г извара + 1 ч.л. зехтин и можете да комбинирате с 330 г домат + 100 г плод за десерт, за да изравните баланса. 🙂 Може да нарежете част от домата вътре в сместта с чушките, става много вкусно.