-
Необходими продукти:
За палачинките:
2 яйца
½ ч.ч. брашно от лимец /168 г/
5 – 6 с.л. овесени трици /76г/
1 ч.ч. прясно мляко /200 мл/
сол, щипка сода
За плънката:
1 голяма глава лук /120 г/
1 прясна чушка /135 г/
2 ч.ч. домати нарязани /495 г/
1ч.ч. царевица от консерва /160 г/
3 големи шепи телешка кайма /660 г/
Парче кашкавал за отгоре за запичане /165г/
Подправки: къри, куркума, сол, черен пипер, червен пипер, чесън на прах
Начин на приготвяне:
Правим си палачинките. Излизат в случая 12 палачинки. Продуктите за плънката ги задушаваме и не слагаме мазнина, защото при палачинките е напръскан със спрей съвсем малко тигана в случая, а и в каймата и кашкавала има достатъчно.Ако са ви нискомаслени можете да си сложите да кажем 2 с.л зехтин. Оставяме си 1 домат, който нарязваме на тънки филийки за да покрием палачинките после. Другите доматки настъргваме и добавяме при каймата . Водата трябва да изври и каймата да се сготви. Разпределяме сместа във всички палачинки, сгъваме ги като пакетчета, нареждаме доматките, поръсваме с кашкавал и запичаме във фурната.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата тази хубост е за 24 блока протеини /каймата, яйцата , кашкавала/, въглехидрати /брашното, триците, доматите, царевицата, лука/ и мазнини от кашкавала и зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Една такава палачинка е за 2БПВМ. Идеална за едно хранене. Ако решите и гости да нахраните с тях ще оберете овациите, гарантирано.
А ние благодарим на Даниела Пенчева от нашата група за рецептата и снимките. Да ние вкусно :* :* :*