-
Необходими продукти:
1 варено яйце
парче нискомаслено сирене /42 г/
парче кашкавал /28 г/
3 с.л. овесени трици /38 г/
резен праз /100 г/
1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Накисваме триците с малко водичка за около10 минутки. В тиганче задушаваме праза с малко водичка, зехтина и щипка червен пипер.кашкавала се настъргва, сиренето се натрошава и всичко се разбърква в купа. Подправете с подправки на вкус. В нагорещен тиган разстиламе и печем от двете страни докато хубаво се препече отвсякъде. Може и във еър фрайер да се изпече с хартия на дъното. После гарнирате с яйцето отгоре и хапвате.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази пърленка е за три блока протеини /кашкавала, сиренето и яйцето/, въглехидрати от триците и праза/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Можете да си я хапвате за обяд или вечеря. А ако разделите на три във всяко парче ще има по 1 БПВМ. Така едно или две парчета могар да станат за закуска или малко хранене. Съответно и яйцето трябва да разпределите поравно между парчетата.
Рецептата и супер красивите снимки са на Александрина Томич. Благодаря и да ни е вкусно :* :* :*