Необходими продукти:
-
40 г протеинова паста от соя и киноа (има я във Фантастико) – 2БПМ 1БВ (изчислено по етикет)
-
115 г броколи – 0,5БВ
-
тиквички и гъби – по около 50 грама от всяко в суров вид – не броим
-
За соса:
-
56 г рикота – 1БП
-
1 скилидка чесън
-
2 с.л. прясно мляко (не броим)
- 1/3 ч.л. зехтин – 1БМ
-
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
Задушаваме предварително броколите на водна пара за около 15 мин. Нарязваме тиквичките и гъбите на лентички. В тиган задушаваме чесъна с малко вода, добавяме рикотата разредена с 2 с.л. прясно мляко, сварената паста, останалите зеленчуци и малко от водата на пастата, държим няколко минути на котлона докато тиквичките и гъбите омекнат, водата се изпари и соса се сгъсти.
Отгоре настъргваме 1 ч.л. пармезана който не броим, завършваме с капки зехтин.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази засищаща паста е за 3БПМ 1,5БВ. Протеини /пастата и рикотата/, въглехидрат /пастата и зеленчуците/, мазнина /зехтина и пастата и малко от пармезана/. За да изравним баланса трябва да добавим 1,5БВ.
Как можете да си го хапвате:
1/Цялата паста + 135 мл вино за 1,5 БВ
2/Цялата паста + 150 г ябълка или портокал за 1,5 БВ
Рецептата и снимките са на Фани Анева. Благодаря им!
Да ви е сладко!